Det finns en hel del podcasts om foto, en del är OK, en del är mindre bra men sedan finns det en som sticker ut lite extra: Photography Daily. Jag lyssnat på den nästan sedan den startade och tycker den är riktigt, riktigt bra.

Det är dagliga avsnitt under måndag-fredag där avsnitten måndag-torsdag har varit en intervju med någon fotograf. Fredagen har varit ett photowalk”-avsnitt där Neale James tar en promenad med kameran och svarar på olika lyssnarfrågor.

Nu i december så har innehållet ändrats lite, måndag och onsdag är intervjuer, tisdag och torsdag är kortare avsnitt där Neale James pratar om olika saker. Fredagar är fortfarande en photowalk. När jag skriver detta så har det nya formatet bara varit igång i tre dagar så jag lite svårt att säga vad tisdag/torsdag innehåller.

För de som är medlemmar så finns det också en megazode” en gång i månaden. Det är ett långt avsnitt med lite allt möjligt.

Avsnitten är lagom långa, ca 20-35 min, och handlar om fotograferna, deras arbete och vad som ligger bakom det de gör. Vad som gör podcasten riktigt intressant är hur Neale James lockar fram mycket intressant från de som intervjuas. Det blir som att höra på ett intressant samtal mellan två personer istället för något sorts reklamprat om fotografen. Det förekommer väldigt sällan några utrustningsdiskussioner, om det inte är relevant, utan fokus ligger hela tiden på fotografen/arbetet.

För mig har det blivit min favorit-podcast och är du intresserad av foto så kan jag verkligen rekommendera den


Tags
podcast

Date
December 3, 2020