Ända sedan jag första gången provade att fota blommor med ett macro-objektiv så har jag varit frustrerad över att det inte går att få skärpa på hela blomman - såvida den inte är liten eller tagen på avstånd. Jag kollade naturligtvis upp hur proffsen” gjorde och insåg att det använde photo stacking men när jag kollade upp hur man löste det rent praktiskt insåg jag att jag inte skulle ha tålamod för att göra detta plus att jag inte kände för att lägga ut en massa pengar på att skaffa hårdvara/programvara.

Nu har det gått några år och när jag köpte en GX80 så hade jag en kamera som kan göra photo stacking direkt i kameran, faktum är att det är löjligt enkelt. Bilden här ovan är mitt andra försök, nu syns det inte så mycket eftersom jag inte har ett macro-objektiv till den kameran. Men det öppnar en del möjligheter …


Date
July 18, 2017