Såja, då har vi besökt årets upplaga av Åsele Marknad. Vi kom dit på lördagen men då var vädret ganska hurvligt, det regnade definitivt för mycket för att det skulle vara kul att gå runt någon längre stund.

Dagen efter var det dock perfekt väder, inte för varmt och inte för kallt. Marknaden verkade vara mindre i år än för några år sedan, det kändes som det var färre antal besökare och det var definitivt färre handlare.

Det största problemet tycker jag dock är likriktningen bland handlarna. Det är alldeles för många godis-, kläd- och korvförsäljare som säljer nästan identiska saker så det blir lite trist att gå runt och hitta samma saker överallt. Men det finns naturligtvis undantag, t.ex. godisförsäljare som förgyller marknaden.

Personligen saknar jag handlare som säljer konstiga prylar, sina egna uppfinningar, finurliga möbler och andra udda saker.

Men om man bortser från det så verkar folk ha det trevligt. Många träffar bekanta och stannar upp för att prata en stund

Andra är rätt nöjda med att sitta och titta på människorna som vandrar förbi

Sedan finns ju naturligtvis nöjesfältet som roar många, framför allt de yngre

De allra yngsta kan ju till och med hitta något spännande i ett gathörn.

Jo, jag tycker om att gå runt och titta på folk, se vad handlarna har att erbjuda och naturligtvis göra ett och annat inköp.


Date
July 21, 2015


Previously
droppe Droppe