Idag vart det dags för årets första träning och jag ska vara ärlig och säga att jag var en aning orolig när jag åkte in till stan. Jag har inte tränat alls under julhelgen och inte så bra sedan i början av november - egentligen inte sedan i maj - så konditionen är inte direkt på topp och jag känner mig ohyggligt stel och klumpig. Tyvärr så skulle min farhågor visa sig vara befogade … suck.

Det hela började redan på uppställningen när vi böjde oss fram för att göra inhälsningen. Då hördes det där ljudet som man inte vill höra samtidigt som det blev svalare om baken. Jag vill gärna tro på att det var ett par gamla vältvättade byxor där sömmarna var svaga och inte att jag blivit fetare.

Nåja, efter en lätt uppvärmning så flåsade jag som en bättre blåsbälg. Sedan blev det dags för slag, spark, kast i versioner som inte finns i systemet - julträningarna bjuder ju alltid på lite ovanliga saker. Som vanligt så var jag totalt värdelös när det gällde kast och fall … men det är ju ingen nyhet direkt.

Sedan blev det då dags för kvällens äventyr. Jag kommer inte ihåg vad tekniken heter men man lägger upp ena benet på framsidan av motståndaren och sedan hoppar man upp och lägger det andra bakom och vrider/trycker motståndaren neråt/bakåt. Efter en stund så tänkte jag prova och slänger upp vänsterbenet, vrider mig lite lätt för att sätta ner handen i mattan och slänga upp höger ben. Precis då händer det något i vänster höft, jag kan inte riktigt beskriva det men först kändes det bara lite ömt för att sedan bli en allt intensivare smärta, för att till slut göra riktigt ont. Dvs tvärtom mot hur det brukar vara.

Det hela klingade dock av och efter 5 minuter var allting som vanligt, förutom att vänster fot ville vrida sig inåt i några minuter till. Men även detta försvann och det enda som har hänt sedan dess är att det stuckit till några gånger i höften. Det närmsta jag kan komma på att jag känt är när jag fick armen ur led en gång … men det kändes inte riktigt likadant och mycket, mycket mer !!

Det är i sådana här stunder jag undrar varför jag håller på med denna sport! Helst ska man vara ung, vältränad, vig och inte fallrädd - dvs tvärtimot mig på alla punkter. Jag borde väl ge mig på rullator-racing eller något annat passande.

Kort sagt så började inte årets så lysande när det gäller träningen


Date
January 2, 2014